24 February, 2013

Kejohanan Petanque Peringkat Negeri 2013

Kejohanan Petanque Peringkat Negeri anjuran ANGKASA telah diadakan di Stadium Paroi, Seremban pada 23 Februari yang lalu. SEMESRA telah menghantar 2 pasukan bagi menyertai kejohanan ini.


Dalam kejohanan ini, pasukan petanque lelaki telah berjaya menjadi naib johan kumpulan dan seterusnya melayakkan diri ke pusingan seterusnya.

Kumpulan ini memberikan persembahan yang baik dan seterusnya berjaya sehingga ke pusingan suku akhir ketiga. Keputusan akhir pasukan petanque lelaki telah berjaya menduduki tempat ke-8 daripada 48 pasukan lelaki yang bertanding. Tahniah diucapkan.

Manakala bagi pasukan petanque perempuan pula, mereka telah berjaya menjadi johan kumpulan. Malangnya mereka hanya mampu bertahan sehingga ke pusingan suku akhir kedua sahaja. Namun begitu, tahniah juga diucapkan atas semangat juang yang telah ditunjukkan sepanjang kejohanan. 

Terima kasih diucapkan kepada pasukan petanque sekolah yang berjaya memberikan saingan kepada pasukan-pasukan lain. Semoga persembahan pasukan petanque sekolah akan terus mantap pada masa hadapan.