05 November, 2013

Kejohanan Olahraga 1 Murid 1 Sukan dan Kejohanan Olahraga Mini Balapan & Padang 2013

SEMESRA telah menghantar atlet-atlet sekolah ke Kejohanan Olahraga 1 Murid 1Sukan dan Kejohanan Mini Balapan yang telah diadakan di Sekolah Sukan Zaaba, Kuala Pilah Oktober lalu.

Bagi Kejohanan Olahraga 1 Murid 1Sukan Peringkat Negeri, SEMESRA telah menghantar atlet-atlet Tingkatan 3 untuk bertanding. Dalam kejohanan ini, atlet-atlet SEMESRA telah berjaya mengungguli Johan Keseluruhan Lelaki dan lebih membanggakan apabila atlet SEMESRA iaitu Muhd Danial b. Dol telah dinobatkan sebagai atlet lelaki terbaik. Seramai 4 orang pelajar SEMESRA iaitu Izmeer, Fikri, Naim dan Danial telah terpilih mewakil Negeri Sembilan ke peringkat kebangsaan di Pulau Pinang.


Kejohanan Olahraga 1 Murid 1 Sukan Peringkat  Kebangsaan pula telah berlangsung dari 6 - 10 November 2013 di Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.


Walaupun gagal meraih sebarang pingat, diharapkan kejohanan ini telah berjaya memberi pengalaman berharga kepada atlet-atlet SEMESRA untuk beraksi dengan lebih cemerlang dalam kejohanan-kejohanan akan datang.

SEMESRA juga telah menyertai Kejohanan Olahraga Mini Balapan Peringkat Negeri dengan menghantar atlet-atlet Tingkatan 1. Dalam kejohanan ini, seorang atlet SEMESRA iaitu Syahirul Aidil telah berjaya meraih pingat emas.

Tahniah diucapkan kepada semua pasukan olahraga SEMESRA yang telah berjaya mempamerkan prestasi yang gemilang sepanjang tahun 2013. Semoga anda akan terus gemilang pada tahun 2014.