13 February, 2011

Kursus Pengurusan Kepimpinan Ko-kurikulum Kali Pertama

Semalam telah diadakan satu kursus bagi 99 pelajar yang terdiri daripada Pengerusi, Setiausaha dan Bendahari bagi setiap unit kokurikulum. Kursus ini telah diadakan di Dewan Besar SEMESRA dari pukul 8 pagi hingga ke pukul 4 petang.

Antara objektif kursus ini adalah untuk memberi pendedahan kepada para pelajar mengenai pengurusan kokurikulum yang berkesan. Mereka telah didedahkan kepada pengurusan fail, teknik mengendalikan mesyuarat, cara-cara untuk membina kertas cadangan dan sebagainya.kerja kumpulan


ujian keberkesanan kursus

Pengetua Cemerlang SEMESRA, Dato' Hj Azam b. Md Atan dalam ucapan perasmian penutup berharap agar kursus ini telah sedikit sebanyak membantu para pelajar untuk menjadi pemimpin yang lebih baik bagi organisasi masing-masing.

Beliau juga telah menyampaikan sijil kepada semua peserta kursus yang telah berjaya menamatkan kursus mereka dengan jayanya.


Tahniah diucapkan kepada semua peserta kursus. Semoga segala ilmu yang diperolehi akan dapat dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya demi kebaikan bersama.